Коли студенти мають практикувати Фандрейзинг?

05-06 квітня 2019 року Руслан Краплич за методою та з використанням досвіду Фундації імені князів-благодійників Острозьких провів курс фандрейзингу та спонсорингу для студентів Українського Католицького Університету (УКУ) у Львові.

Місяць тому студенти оволоділи основами фандрейзингу. А  тепер поглибили знання й навички, сконцентрувавши увагу на етиці фандрейзингу, особливостях праці фандрейзера, фінансовій життєздатності організації  (Діаграмі Р. Краплича) та особливості підготовки спонсорського пакету (пропозицій для спонсорів).

Окрім цього, студенти представили власні унікальні презентації університету та студентських добрих справ і листи, що будуть представлені потенційним фінансовим партнерам. За результатами обговорень, внесли необхідні поправки й підвищили рівень своєї готовності до спілкування з благодійниками, філантропами, меценатами, донорами та спонсорами.

Вже через тиждень розпочнуться студентські кампанії залучення ресурсів, які будуть спрямовані на користь Університету, життя студентів, вирішення соціальних й екологічних проблем м. Львова та регіону. Навіть під час Великодніх свят робота триватиме.

Таким чином, студенти 1-3-х курсів матимуть не лише теоретичні знання, але й достойну практику фандрейзингу. Яка  допоможе молодим людям розвивати свої організації, громади, державу шляхом впровадження проектів, які будуть виконані завдяки залученим ресурсам вмілими руками.

Зі свого боку, Руслан Краплич і Фундація Острозьких надаватимуть подальшу консультаційну та навчальну допомогу з питань фандрейзингу для УКУ, її працівників, студентів, випускників.

Дмитро Наконечний (організатор програм студентського фандрейзингу УКУ):

«Вони зможуть!
І, це ще одна перемога у нашому особистому вдосконалені. Завдяки якому ми зможемо ще краще співпрацювати з іншими у реалізації добрих справ.

Сьогодні ще один прекрасний день тренінгу із Фандрейзингу, коли представники студентських організацій під супроводом Ruslan Kraplych теорію переносили на практичну площину.

Упродовж двох днів, ми розпацьовували фінансову життєдіяльність організації/проекту; написання листів співпраці; підготовку спонсорського пакету,.

Відтепер організації зможуть покращити свою діяльність та розширити співпрацю із теперішніми та потенційними партнерами.

У рамках діяльності Enactus UCU це вже 2 модуль для Студентських організацій УКУ.

P. S. Далі буде ще багато доброго.»