Як зробити родину заможною обговорили у Черняхові?

Цим питанням зацікавилися багатодітні родини у м. Черняхів Житомирської області. Ідея зародилась в серці Карпат під час Літньої школи з соціальних інновацій та соціального підприємництва, що відбулася у липні-серпні 2019 року в рамках Проекту “Зміцнення місцевої самоорганізації та громадської активності», що реалізується Карітас Спес в Україні за підтримки Уряду Німеччини та Фонду німецьких католиків «Реновабіс».

11 вересня 2019 року на базі “СВІТЛИЦІ 7-Я” у приміщенні ПАРАФІЇ ПРЕСВЯТОЇ ТРІЙЦІ відбулася зустріч за чашкою чаю з представниками парафіяльних родин, котрі хочуть забезпечити своє заможне майбутнє.

 Керівник вищезгаданого проекту Руслан Краплич, послуговуючись методою Фундації імені князів благодійників Острозьких, розповів 15 учасникам про:

+ фінансовий обіг домогосподарств,

+ розкрив Закони багатства, що відповідають теологічній доктрині «Ойкос Номос»,

+ допоміг учасникам визначитися із прагненнями щодо побудови заможних родин, які дбають про дітей, та нащадків,

+ обґрунтував можливість створення неформального родинного споживчого кооперативу, що дозволить родинам не зменшуючи рівня споживання заощаджувати 10-25% на придбанні найнеобхідніших товарів.

Більшість учасників запропонувала провести наступні зустрічі, під час яких обговорити питання кругообігу грошей у громаді та державі, можливостей запровадження моделей соціального підприємництва для багатодітних родин, створення проектів розвитку громади.

Тетяна Квітка – учасниця Літньої школи з соціальних інновацій та соціального підприємництва, що відбулася у липні-серпні 2019 року в рамках Проекту “Зміцнення місцевої самоорганізації та громадської активності», що реалізується Карітас Спес в Україні за підтримки Уряду Німеччини та Фонду німецьких католиків «Реновабіс», організаторка родинних чаювань : 

«Дивовижно, що через наші руки проходить так багато грошей, а заможними стають не всі, особливо це відчувається, коли діло йде до пенсії. Тепер, знаючи деякі фінансові закони, з’являється впевненість, що ти на правильному шляху, а мрія про забезпечене майбутнє стає ціллю.

Хочу відмітити тези, які знає багато хто, але чомусь, не завжди використовує в житті:

Якщо ми не володіємо предметом, то предмет володіє нами!

У всіх речах є свої закони!

Або ми працюємо за гроші, або гроші працюють замість нас!

Дякую всім хто зареєструвався, дякую пану Руслану , також дякую  о. Fidelis Volnistov, за підтримку ініціативи та можливість скористатись приміщенням ПАРАФІЇ ПРЕСВЯТОЇ ТРІЙЦІ ! Дякую Caritas-Spes UkraineCaritas-Spes UkraineCaritas-Spes Ukraine за можливість розвивати свою парафію!»