Як організувати фандрейзинг для інклюзивної футбольної Академії?

13-14 березня 2021 року 2021 року у м. Краматорськ Донецької області, за методою та з використанням досвіду Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслан Краплич провів курс фандрейзингу для активістів і співробітників Громадської організації «Футістар», яка запровадила  інклюзивну Академію футболу для дітей за підтримки проекту АМР США  «Демократичне врядування у Східній Україні».

В ході занять учасники визначили поняття «фандрейзинг» та 3 речі, якими не є фандрейзинг. Опрацювали 7 базових правил фандрейзингу, 5 мотивів благодійництва, що спонукають людей ділитися своїми ресурсами та грошима. Ознайомилися з 30 інструментами фандрейзингу, частину із яких апробували у ході навчань. А також розпочали процес планування системи фандрейзингу та ведення бази даних фінансових партнерів організації.

Від так, ГО «Футістар» призначає відповідальних за фандрейзинг у щонайменше 3-х напрямках із застосуванням не менше 20 інструментів фандрейзингу, що дозволить залучити не менше 50% запланованого річного бюджету організації.

Після навчання Руслан Краплич продовжить дистанційний консультаційний фандрейзинговий супровід ГО «Футістар» протягом кількох наступних місяців. Зі свого боку, Фундація Острозьких надасть додаткову підтримку літературою та методиками роботи зі спонсорами та місцевою владою.

P.S. Проєкт Футбольної Академії “FootyStar” передбачає безкоштовне тренування дітей з інвалідністю. Спочатку академію відвідували близько 8 дітей з інвалідністю, а нині їх – 40. Загалом у ГО «Футістар Інклюзія» тренери займаються з 120 хлопчиками і дівчатами віком від 3 до 14 років.