Одночасно 3 проєкти виконають активісти с. Музичі.

03 вересня 2020 року у Будинку Культури с. Музичі керівники ініціативних груп громадян представили громаді 3 проєкти, що будуть виконуватися місцевими волонтерами протягом вересня-листопада 2020 року за підтримки Фундації імені князів-благодійників Острозьких в рамках відкритого конкурсу мікрогрантів за  програмою «Підвищуємо добробут громад» з коштів наданих Limited Liability Company «Dzhe.Ene.Son.2».

Нагадаємо, що 20 серпня 2020 року біля 30 активістів с. Музичі взяли участь у семінарі з мобілізації громадян до вирішення місцевих проблем, в ході якого було підготовано кілька проектів і малих планів дій.

На відкритий конкурс мікрогрантів за  програмою «Підвищуємо добробут громад» Фундації Острозьких у серпні 2020 року з сіл майбутньої Білогородської ОТГ було направлено 11 проєктів. За результатами розгляду незалежною колегією експертів було відібрано для дофінансування 3 проєкти, усі з с. Музичі.

А саме:

  1. «Чисті легені Музич».Профілактика спалювання гілля та бадилля в осінньо-весняний сезон і встановлення пілотних компостерів у громадських установах. Бюджет 15000 грн. Виконується ГО «Змінимо село разом». Керівник – Немирович Тетяна. 
  2. «Веломаршрут Здоров’я». Створення велосипедного спортивно-краєзнавчого маршруту для 150 велосипедистів і розвиток вело туризму у громаді. Бюджет 12700 грн. Виконує ініціативна група громадян. Керівник – Майснер Олена.
  3. Майданчик «Човник щасливого дитинства».Запровадження системи навчання дітей у формі гри під час прогулянки на свіжому повітрі та мобілізація батьківського комітету дитячого садочка для створення дидактичного вуличного майданчика. Виконує Ініціативна група громадян. Бюджет 13800 грн. Керівник – Юлія Максименко.

Кожен з проектів передбачає проведення опитувань та здійснення просвіти громадян, а також залучення ресурсів громади.

Зі свого боку Фундація імені князів-благодійників Острозьких буде здійснювати моніторинг та надаватиме додаткові консультації для волонтерських груп, які виконують проєкти. А по  завершенню буде опубліковано інформаційні та фінансовий звіти про виконання цих проєктів.

***

 Мета проекту «Підвищуємо добробут громад» –  Самоорганізувати громадян 10 сіл Білогородськоїї  громади Київської області для вирішення їх проблем шляхом проведення мобілізаційних кампаній та конкурсу мікрогрантів.

Проєкт протягом 2020-2021 років передбачає:

Зусиллями відібраних, на умовах конкурсу, досвідчених тренерів  провести  тренінги громадської участі для лідерів громадської думки, релігійних діячів, активістів місцевих громад і волонтерських груп.

Мобілізувати групи громадських активістів для створення та реалізації мікропроєктів та малих планів соціальних й екологічних дій, що будуть підтримані мікрогрантами.

Поширити досвід мобілізаційних кампаній громади в інші регіони України.

Створити передумови для запровадження системи залучення грантової підтримки для реалізації  міжсекторних (громада-влада-бізнес) ініціатив громади з боку програм міжнародної технічної допомоги для України.  А також впровадження у дію «Бюджетів участі», що підтримуватимуть органи місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад (ОМС ОТГ).