Мінреінтеграції має план організаційного розвитку та підвищує якість роботи.

12 березня 2021 року у новому приміщенні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (Мінреінтеграції) для ключових співробітників і керівників Міністерства відбулася презентація ключових висновків та рекомендацій Звіту про проведення оцінки потреб з інституційного розвитку та проекту річного Плану розвитку інституційної спроможності Міністерства, яку здійснив Руслан Краплич національний консультант з розвитку потенціалу, Данської Ради у справах Біженців -Данської Групи з Розмінування (ДРБ-ДГР) в рамках проекту ‘Сприяння розбудові миру та примиренню в Україні’ за підтримки ПРООН. Подію вів Державний секретар Костянтин Ващенко.

Оцінка потреб з інституційного розвитку здійснювалася 3 експертами ДРБ-ДГР, незалежними від Мінреінтеграції, протягом 2-х місяців шляхом проведення 12 структурованих інтерв’ю керівництва та ключових співробітників Міністерства й аналізу документації. В ході попереднього обговорення Звіту з керівництвом Міністерства було визначено пріоритети, що увійшли до Плану розвитку інституційної спроможності Міністерства, який буде невдовзі затверджено та прийнято до реалізації.

Для виконання Плану розвитку інституційної спроможності Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України буде залучено партнерів з боку Програм міжнародної технічної допомоги для України у чому допомагатиме Данська Рада з питань Біженців, про що зазначила Ека Гвалія, Менеджер Програми розвитку потенціалу з використанням міжнародного досвіду ДРБ-ДГР.