379 волонтерських груп, громадських і благодійних організацій і 1018 осіб за 80 діб отримали допомогу та підтримку Фундації Острозьких

З 24 лютого 2022 року впродовж 80 діб  3 співробітники та 4 добровільні помічники змогли майже цілодобово надавати консультації із залучення ресурсів і координувати роботу 379 благодійних і громадських  організацій, а також волонтерських груп і спільнот з 15 регіонів України, які здійснюють евакуацію біженців, надають гуманітарну, психологічну, юридичну та медичну допомогу особам, які постраждали від війни, розв’язаною РФ.

Наші співробітники та добровільні помічники (сусідські спільноти) приймали та приймають вимушено переміщених осіб. Надають їм тимчасовий притулок, необхідні продукти, психологічну підтримку та перенаправляють в центри допомоги біженцям, підшуковують житло в Західній Україні та за кордоном.

У перші дні війни рекордним було прийняття у квартирі президента Фундації Острозьких Оксани Краплич одночасно 12 осіб і в дачному будинку 16 осіб (переважно жінок і дітей), які рятувалися від віроломного наступу ворога. 

З травня 2022 року Фундація Острозьких продовжує роботу з агентами залучення та дистрибуції гуманітарної допомоги, територіальними громадами, які сприяють адаптації вимушено-переміщених осіб, інституціями (включно з бізнес-асоціаціями та кластерами підприємців), що відновлюють економічну активність, спрямовану на відновлення та розвиток, а також освітніми установами у Рівненській, Волинській, Житомирській, частково Хмельницькій, Тернопільській, Київській і Чернігівській областях.

Без регіональних обмежень працює Академія фандрейзингу, що проводить навчальні курси, інструктажі, консультації з питань залучення ресурсів (людських, матеріальних, технічних, інформаційних, фінансових). Див.: https://www.facebook.com/rkraplych/ 

Ми висловлюємо велике ДЯКУЮ (СпасиБі) за надану допомогу, кожній ЛЮДИНІ, що долучається до добрих справ і військовим, які віддають свої здоров’я та життя заради того, щоб здобути МИР нашій країні. 

Будемо вдячні за подальшу підтримку:

UA233808050000000026000164717

АТ «Райфайзен Банк Аваль»

МФО 280805

ЄДРПОУ 22583870