Чи можна навчитися фандрейзингу вечорами?

29-31 січня 2019 року у м. Житомир, за методою та з використанням досвіду Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслан Краплич, на замовлення громадських і благодійних організацій, освітніх установ (зокрема школи «Всесвіт») і бібліотек, провів вечірню школу фандрейзингу, на базі Житомирської універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича.

У ході навчань, учасники підготували представлення своїх організацій для потенційних фінансових партнерів. Оволоділи головними 7 правилами фандрейзингу. Розібралися у 5 мотивах благодійництва. Визначилися з необхідністю створити базу даних  фінансових партнерів і команду фандрейзерів, яка опиратиметься на волонтерів. По практикували у розгляді письмових звернень до фінансових партнерів та у плануванні фандрейзингових кампаній застосовуючи різні фандрейзингові стратегії.

Надалі, Фундація Острозьких та Руслан Краплич здійснюватимуть консультування та супровід роботи фандрейзингових відділів, які заплановано створити у Школі «Всесвіт», заснованій благодійним фондом, Житомирській універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича й Житомирській Академії ШАГ.